НАЦИОНАЛНО ДВИЖЕНИЕ “ХАН КУБРАТ” ПОЛУЧИ НАГРАДА ЗА ВЪЗРАЖДАНЕ НА БЪЛГАРСКИЯ ДУХ
Nov 06, 2017

На 2-ри ноември Организацията на обединените българи, която тази година отбеляза десетгодишния си юбилей, връчи награди за деня на будителите. Церемонията се проведе в залата на Съюза на журналистите, а с наградите за падолюбие бяха отличени фолклорната звезда Поли Паскова, журналистката Патриция Кирилова, екипа "Руните говорят 2", МК Велика България, Международния организационен комитет на обединителния събор "Към Завета - Кубрат 105" (проведен в Полтава, Украйна тази година) и Ивелин Михайлов с фондация "Въздигане". Награда Възродителите на българския дух заслужиха националния ход "Хан Кубрат". НД "Хан Кубрат" е неправителствена организация, основана от хора, обичащи България и българските традиции с подкрепата на ДЖИ ПИ ГРУП АД. Целта на движението е възстановяването на позабравените в последните години български традиции.

Специална награда за развитие на българската икономика получи издателство на сп. "Бизнес клуб" - Даниела Димитрова. С приз благодетел в родолюбивите каузи беше отличен Вайдин Салахи от Македония, подкрепял изследвания за древната българска история. Група "Епизод" и ансамбъл "Мездра" получиха награди за български дух и съхранение на българската култура.

Организацията на Обединените Българи организира мащабни научни събития за изследване на древната история на българите, които според Франсоа Митеран са кралството на днешната цивилизация.

MORE NEWS

Jun 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Read more
Jun 23, 2021

Стартира изграждането на системи за сигнализация и телекомуникация по железопътната линия Пловдив – Бургас

На 26.04.2021 г. беше подписан Акт Обр. 2а за откриване на строителна линия за обект: „Проектиране и изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации по железопътната линия Пловдив – Бургас“.

Read more
Apr 24, 2021

Четири нови станции в кв. “Овча купел”, метрото вече е 52 км

Новите четири станции на софийското метро от “Овча купел” до околовръстния път при “Горна баня” бяха открити днес. „Джи Пи Груп“ АД е водещ партньор в обединението „Метробилд Запад“ и изпълни строителството на метростанция „Овча Купел“.

Read more