ЗАМ.-ШЕФЪТ НА СВЕТОВНАТА БАНКА ПРОВЕРИ РАБОТАТА ПО МЕТРОТО
окт 08, 2013

"До края на 2015 година, в София трябва да имаме повече от 8 км нови метролинии”, заяви Фандъкова по време на инспекция на работата по изграждането на метрото в столичния квартал Младост. Тя беше там заедно с вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), който е на работно посещение в София. Фандъкова разходи Михай Танасеску из някои от обектите, които се финансират със средства на банката – кръстовището на Телевизионна кула, както и частта на метрото, финансирана от банката. Заедно с това тя му показа и как върви работния процес по 14-І и 15-І метростанция в кв. Младост. В момента се измества съществуващата канализация в района, както и водопроводите. Изгражда се арматурата, върху която лежи бетона на тунела и топлопровод. Успоредно с това се прави разширението и цялостната реконструкция на бул. Александър Малинов, който ще е преобразен и с още една допълнителна лента.

ОЩЕ НОВИНИ

яну 25, 2022

„Джи Пи Груп“ АД отличи смел мъж в инициативата Достойните българи

Заместник главният инженер на „Джи Пи Груп“ АД Георги Гигов отличи Момчил Тошков, полицаят, който скочи в ледените води на река Дунав, за да извади млада жена, направила опит да сложи край на животът си, в ежегодното издание на Достойните българи.

Прочети повече
дек 17, 2021

„ДЖИ ПИ ГРУП“ АД С ЧЕТИРИ ОТЛИЧИЯ В СГРАДА НА ГОДИНАТА

„Джи Пи Груп“ АД грабна четири отличия в двадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината.

Прочети повече
юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече