ЗАМ.-ШЕФЪТ НА СВЕТОВНАТА БАНКА ПРОВЕРИ РАБОТАТА ПО МЕТРОТО
окт 08, 2013

"До края на 2015 година, в София трябва да имаме повече от 8 км нови метролинии”, заяви Фандъкова по време на инспекция на работата по изграждането на метрото в столичния квартал Младост. Тя беше там заедно с вицепрезидента на Европейската инвестиционна банка (ЕИБ), който е на работно посещение в София. Фандъкова разходи Михай Танасеску из някои от обектите, които се финансират със средства на банката – кръстовището на Телевизионна кула, както и частта на метрото, финансирана от банката. Заедно с това тя му показа и как върви работния процес по 14-І и 15-І метростанция в кв. Младост. В момента се измества съществуващата канализация в района, както и водопроводите. Изгражда се арматурата, върху която лежи бетона на тунела и топлопровод. Успоредно с това се прави разширението и цялостната реконструкция на бул. Александър Малинов, който ще е преобразен и с още една допълнителна лента.

ОЩЕ НОВИНИ

сеп 04, 2019

Първа копка на ПСОВ Чирпан

Кметът на Чирпан Кичка Петкова направи символична първа копка на пречиствателна станция за отпадни води в град Чирпан.

Прочети повече
авг 14, 2019

16 млади специалисти избраха „Дай старт на кариерата си в Джи Пи Груп“

Шестнадесет млади специалисти в сферата на строителството избраха да преминат тази година през стажантската програма на „Джи Пи Груп“ АД.

Прочети повече
авг 09, 2019

„Джи Пи Груп“ АД ще вземе участие в модернизацията на ПТ „Росенец“

„Джи Пи Груп“ АД, като партньор в ДЗЗД „Терминал Росенец“, подписа договор с „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД – концесионер на Пристанищен терминал (ПТ) „Росенец“.

Прочети повече