XIII ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЯ „СТРАТЕГИЧЕСКА ИНФРАСТРУКТУРА И ИНВЕСТИЦИИ 2018 – КОХЕЗИЯ И СВЪРЗАНОСТ“
фев 28, 2018

Тринадесетото издание на годишната конференция в сферата на стратегическата инфраструктура и инвестициите в България се проведе на 27 февруари 2018 г. в зала  Sofia Event Center. Организатор на мероприятието беше ГРАДЪТ Медиа Груп, а ДЖИ ПИ ГРУП АД бе основен спонсор. Тазгодишният форум беше фокусиран върху състоянието, развитието, финансирането и инвестициите в сектор свързаност. Представители на ресорните министерства и агенции, водещи експерти и бизнеса обсъдиха състоянието и предизвикателствата на стратегически инфраструктурни проекти, организацията на работа и качеството на строителството. Бяха дискутирани тенденциите, политиките и стратегиите при планирането и финансирането на транспортната и екологичната  инфраструктура на страната. Работната програма беше разделена на следните панели: европейска перспектива за Западните Балкани, академичен анализ на кохезионната политика и ползите за региона от реализиране на коридор 8, транспорт и транспортна инфраструктура България 2014-2020: Пътища и транспорт и транспортна инфраструктура България 2014-2020: Железници.

Във времето на първото българско председателство на Съвета на ЕС, темата за развитието на инфраструктурата в България беше разгледана от специфичен  ъгъл – свързаност на Европа с Азия, европейска перспектива и свързаност за страните и гражданите от Западните Балкани в период на реформа на кохезионната политика.

 


ОЩЕ НОВИНИ

юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече
юни 23, 2021

Стартира изграждането на системи за сигнализация и телекомуникация по железопътната линия Пловдив – Бургас

На 26.04.2021 г. беше подписан Акт Обр. 2а за откриване на строителна линия за обект: „Проектиране и изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации по железопътната линия Пловдив – Бургас“.

Прочети повече
апр 24, 2021

Четири нови станции в кв. “Овча купел”, метрото вече е 52 км

Новите четири станции на софийското метро от “Овча купел” до околовръстния път при “Горна баня” бяха открити днес. „Джи Пи Груп“ АД е водещ партньор в обединението „Метробилд Запад“ и изпълни строителството на метростанция „Овча Купел“.

Прочети повече