XIII ГОДИШНА КОНФЕРЕНЦИЯ „СТРАТЕГИЧЕСКА ИНФРАСТРУКТУРА И ИНВЕСТИЦИИ 2018 – КОХЕЗИЯ И СВЪРЗАНОСТ“
фев 28, 2018

Тринадесетото издание на годишната конференция в сферата на стратегическата инфраструктура и инвестициите в България се проведе на 27 февруари 2018 г. в зала  Sofia Event Center. Организатор на мероприятието беше ГРАДЪТ Медиа Груп, а ДЖИ ПИ ГРУП АД бе основен спонсор. Тазгодишният форум беше фокусиран върху състоянието, развитието, финансирането и инвестициите в сектор свързаност. Представители на ресорните министерства и агенции, водещи експерти и бизнеса обсъдиха състоянието и предизвикателствата на стратегически инфраструктурни проекти, организацията на работа и качеството на строителството. Бяха дискутирани тенденциите, политиките и стратегиите при планирането и финансирането на транспортната и екологичната  инфраструктура на страната. Работната програма беше разделена на следните панели: европейска перспектива за Западните Балкани, академичен анализ на кохезионната политика и ползите за региона от реализиране на коридор 8, транспорт и транспортна инфраструктура България 2014-2020: Пътища и транспорт и транспортна инфраструктура България 2014-2020: Железници.

Във времето на първото българско председателство на Съвета на ЕС, темата за развитието на инфраструктурата в България беше разгледана от специфичен  ъгъл – свързаност на Европа с Азия, европейска перспектива и свързаност за страните и гражданите от Западните Балкани в период на реформа на кохезионната политика.

 


ОЩЕ НОВИНИ

сеп 04, 2019

Първа копка на ПСОВ Чирпан

Кметът на Чирпан Кичка Петкова направи символична първа копка на пречиствателна станция за отпадни води в град Чирпан.

Прочети повече
авг 14, 2019

16 млади специалисти избраха „Дай старт на кариерата си в Джи Пи Груп“

Шестнадесет млади специалисти в сферата на строителството избраха да преминат тази година през стажантската програма на „Джи Пи Груп“ АД.

Прочети повече
авг 09, 2019

„Джи Пи Груп“ АД ще вземе участие в модернизацията на ПТ „Росенец“

„Джи Пи Груп“ АД, като партньор в ДЗЗД „Терминал Росенец“, подписа договор с „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД – концесионер на Пристанищен терминал (ПТ) „Росенец“.

Прочети повече