ВТУ „ТОДОР КАБЛЕШКОВ“ ИНИЦИИРА ПОДПИСВАНЕ НА МЕМОРАНДУМ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С КИТАЙСКИ ПАРТНЬОРИ
ное 23, 2017

На 22 ноември в конферентната зала на ВТУ "Тодор Каблешков" бе подписан официален меморандум за сътрудничество в областта на транспортната инфраструктура между ВТУ "Тодор Каблешков" и Технологичен университет в гр. Нингбо, Китай. На събитието присъстваха официални представители на секретариата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа, държавна структура, базирана в гр. Пекин, Китай. Университет "Тодор Каблешков" участва в Технологичния университет в Нинбо от 2013г. като между двете институции е подписан договор за съвместно обучение и двустранен обмен на докторанти и студенти. Членове на делегацията от Китай бяха представители на академичното общество на Технологичния университет в Нинбо, на общинските власти в Нинбо, представители на местните бизнес и професионални организации. Меморандумът за сътрудничество бе подписан от представители на Алианс "Мозъчен тръст" между Китай и страните от Централна и Източна Европа за транспортна инфраструктура и инвестиции. От българска страна бяха поканени: Стефан Тотев - Изпълнителен директор на GP Group JSC, Висше военноморско училище "Н. Й. Вапцаров "(гр. Варна), инж. Красимир Папукчийски - генерален директор на ДП "НК Железопътна инфраструктура", и инж. Валери Василев - главен директор на Държавно предприятие "Транспортно строителство и възстановяване". Красимир Папукчийски - генерален директор на ДП "НК Железопътна инфраструктура", и инж. Валери Василев - главен директор на Държавно предприятие "Транспортно строителство и възстановяване". Красимир Папукчийски - генерален директор на ДП "НК Железопътна инфраструктура", и инж. Валери Василев - главен директор на Държавно предприятие "Транспортно строителство и възстановяване".

Друга инициатива за академично сътрудничество беше създаването на "Мозъчен тръст" (Think Tank), специализиран в консултантски услуги в областта на транспортната инфраструктура.

 

ОЩЕ НОВИНИ

сеп 04, 2019

Първа копка на ПСОВ Чирпан

Кметът на Чирпан Кичка Петкова направи символична първа копка на пречиствателна станция за отпадни води в град Чирпан.

Прочети повече
авг 14, 2019

16 млади специалисти избраха „Дай старт на кариерата си в Джи Пи Груп“

Шестнадесет млади специалисти в сферата на строителството избраха да преминат тази година през стажантската програма на „Джи Пи Груп“ АД.

Прочети повече
авг 09, 2019

„Джи Пи Груп“ АД ще вземе участие в модернизацията на ПТ „Росенец“

„Джи Пи Груп“ АД, като партньор в ДЗЗД „Терминал Росенец“, подписа договор с „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД – концесионер на Пристанищен терминал (ПТ) „Росенец“.

Прочети повече