ВТУ „ТОДОР КАБЛЕШКОВ“ ИНИЦИИРА ПОДПИСВАНЕ НА МЕМОРАНДУМ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С КИТАЙСКИ ПАРТНЬОРИ
ное 23, 2017

На 22 ноември в конферентната зала на ВТУ "Тодор Каблешков" бе подписан официален меморандум за сътрудничество в областта на транспортната инфраструктура между ВТУ "Тодор Каблешков" и Технологичен университет в гр. Нингбо, Китай. На събитието присъстваха официални представители на секретариата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа, държавна структура, базирана в гр. Пекин, Китай. Университет "Тодор Каблешков" участва в Технологичния университет в Нинбо от 2013г. като между двете институции е подписан договор за съвместно обучение и двустранен обмен на докторанти и студенти. Членове на делегацията от Китай бяха представители на академичното общество на Технологичния университет в Нинбо, на общинските власти в Нинбо, представители на местните бизнес и професионални организации. Меморандумът за сътрудничество бе подписан от представители на Алианс "Мозъчен тръст" между Китай и страните от Централна и Източна Европа за транспортна инфраструктура и инвестиции. От българска страна бяха поканени: Стефан Тотев - Изпълнителен директор на GP Group JSC, Висше военноморско училище "Н. Й. Вапцаров "(гр. Варна), инж. Красимир Папукчийски - генерален директор на ДП "НК Железопътна инфраструктура", и инж. Валери Василев - главен директор на Държавно предприятие "Транспортно строителство и възстановяване". Красимир Папукчийски - генерален директор на ДП "НК Железопътна инфраструктура", и инж. Валери Василев - главен директор на Държавно предприятие "Транспортно строителство и възстановяване". Красимир Папукчийски - генерален директор на ДП "НК Железопътна инфраструктура", и инж. Валери Василев - главен директор на Държавно предприятие "Транспортно строителство и възстановяване".

Друга инициатива за академично сътрудничество беше създаването на "Мозъчен тръст" (Think Tank), специализиран в консултантски услуги в областта на транспортната инфраструктура.

 

ОЩЕ НОВИНИ

май 21, 2019

Дай старт на кариерата си в ДЖИ ПИ ГРУП АД днес

ДЖИ ПИ ГРУП АД предлага на всички млади и амбициозни студенти да се включат в целогодишната стажантска програма на компанията „Подбор, представяне и развитие на персонала“.

Прочети повече
май 15, 2019

„Джи Пи Груп“ АД взе участие в Третата международна конференция „Почти инциденти“

„Джи Пи Груп“ АД взе участие в Третата международна конференция по безопасност и здраве при работа, организирана от Фондация “Център за безопасност и здраве при работа”. Тази година събитието премина под мотото „Почти инциденти“.

Прочети повече
апр 24, 2019

Започна рехабилитацията на пътя Бяга - Исперихово – Козарско – Граница

„Джи Пи Груп“ АД започна рехабилитацията на 1,890 км от третокласния път Бяга - Исперихово – Козарско – Граница общ.(Брацигово-Кричим).

Прочети повече