Тунел “Железница” бе прокопан с голяма точност
мар 02, 2021

Двете тръби на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ са пробити. За малко повече от година без разминавания сбойката е факт. Премиерът Бойко Борисов лично се увери в напредъка на строителните работи по най-дългия пътен тунел, изграждан досега у нас. 

Видео - Изпълнението на тунел Железница

Модерното съоръжение се изпълнява от ДЗЗД „АМ Струма 2018“, в което „Джи Пи Груп“ АД е водещ партньор. Изпълнителният директор на „Джи Пи Груп“ АД Владимир Житенски, запозна министър-председателя с реализираните дейности.

„С голяма точност беше прокопан тунелът, без никакви отклонения. Целият участък е много сложен, но нашите строители и инженери се справиха“, заяви премиерът Бойко Борисов. Той изтъкна, че мащабният проект е от изключително значение за свързаността в региона по оста Юг – Север.

Тунел „Железница” е с дължина 2 км. Съоръжението ще бъде с всички необходими системи за енергоефективно освет- ление, вентилация, видео наблюдение, пожароиз- вестяване, интелигентна система за управление на трафика, аварийни SOS кабини, аудио и радио оповестяване, електронна система за контрол на достъпа и други. Проектът се реализира по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014 – 2020“. Изграждането му започна през октомври 2019. Изпълнява се по Нов австрийски метод, като на обекта се работи без прекъсване и към момента повече от половината от строителните дейности са завършени. Първичната облицовка на съоръжението е готова и е започнало полагането и на вторичната облицовка.

ОЩЕ НОВИНИ

апр 01, 2024

Позиция на компанията

Позиция на Джи Пи Груп АД във връзка с течащата проверка на Европейската прокуратура.

Прочети повече
яну 25, 2022

„Джи Пи Груп“ АД отличи смел мъж в инициативата Достойните българи

Заместник главният инженер на „Джи Пи Груп“ АД Георги Гигов отличи Момчил Тошков, полицаят, който скочи в ледените води на река Дунав, за да извади млада жена, направила опит да сложи край на животът си, в ежегодното издание на Достойните българи.

Прочети повече
дек 17, 2021

„ДЖИ ПИ ГРУП“ АД С ЧЕТИРИ ОТЛИЧИЯ В СГРАДА НА ГОДИНАТА

„Джи Пи Груп“ АД грабна четири отличия в двадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината.

Прочети повече