Тунел “Железница” бе прокопан с голяма точност
мар 02, 2021

Двете тръби на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ са пробити. За малко повече от година без разминавания сбойката е факт. Премиерът Бойко Борисов лично се увери в напредъка на строителните работи по най-дългия пътен тунел, изграждан досега у нас. 

Видео - Изпълнението на тунел Железница

Модерното съоръжение се изпълнява от ДЗЗД „АМ Струма 2018“, в което „Джи Пи Груп“ АД е водещ партньор. Изпълнителният директор на „Джи Пи Груп“ АД Владимир Житенски, запозна министър-председателя с реализираните дейности.

„С голяма точност беше прокопан тунелът, без никакви отклонения. Целият участък е много сложен, но нашите строители и инженери се справиха“, заяви премиерът Бойко Борисов. Той изтъкна, че мащабният проект е от изключително значение за свързаността в региона по оста Юг – Север.

Тунел „Железница” е с дължина 2 км. Съоръжението ще бъде с всички необходими системи за енергоефективно освет- ление, вентилация, видео наблюдение, пожароиз- вестяване, интелигентна система за управление на трафика, аварийни SOS кабини, аудио и радио оповестяване, електронна система за контрол на достъпа и други. Проектът се реализира по ОП „Транспорт и транспортна инфраструктура 2014 – 2020“. Изграждането му започна през октомври 2019. Изпълнява се по Нов австрийски метод, като на обекта се работи без прекъсване и към момента повече от половината от строителните дейности са завършени. Първичната облицовка на съоръжението е готова и е започнало полагането и на вторичната облицовка.

ОЩЕ НОВИНИ

юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече
юни 23, 2021

Стартира изграждането на системи за сигнализация и телекомуникация по железопътната линия Пловдив – Бургас

На 26.04.2021 г. беше подписан Акт Обр. 2а за откриване на строителна линия за обект: „Проектиране и изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации по железопътната линия Пловдив – Бургас“.

Прочети повече
апр 24, 2021

Четири нови станции в кв. “Овча купел”, метрото вече е 52 км

Новите четири станции на софийското метро от “Овча купел” до околовръстния път при “Горна баня” бяха открити днес. „Джи Пи Груп“ АД е водещ партньор в обединението „Метробилд Запад“ и изпълни строителството на метростанция „Овча Купел“.

Прочети повече