СОФИИСКОТО МЕТРО С ДВАДЕСЕТ ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ
яну 31, 2018

Столична община и “Метрополитен” ЕАД отбелязаха 20-годишнината на метрото в София в неделя, 28 януари 2018 г. На този ден през 1998 г. потегля първото влакче на столичната подземна железница по метро-трасе с дължина 6,4 км. и 5 станции. През 2017г. 95 милиона са били пътниците в Софийското метро, а за 20 години с метрото са се возили над 2 милиарда души.

Събитието се състоя в станция Константин Величков, която е част от първия пусков участък на софийското метро. Домакините на тържеството, кметът Йорданка Фандъкова и изп. директор на „Метрополитен” проф. Стоян Братоев, бяха поканили на юбилейното честване представители на: Министерство на транспорта, Столичен общински съвет, Столична община, Областния управител и под-управители, бивши кметове на столицата, строители и граждани. Директорът на столичния метрополитен проф. Стоян Братоев награди с благодарствени грамоти заслужили проектанти, инвеститори и строители участвали в строителството на метрото.

Сред наградените бяха и служители на Джи Пи Груп АД: Димитър Панталеев – Директор строителство, Стефан Чонков и Аксенти Аксентиев – Проектови ръководители и Никол Каназирева-Стоева (ПТО).

ОЩЕ НОВИНИ

окт 15, 2020

Георги Василев: Доброволчеството е пример, от който трябва да се поучим

На церемонията "Достойните българи" председателят на борда на директорите на „Джи Пи Груп“ АД Георги Василев отличи Едуард Монов от Неделино за всеотдайно доброволчество.

Прочети повече
сеп 23, 2020

Георги Василев: Стараем се да сме в крак с тенденциите

Като социално отговорна компания, „Джи Пи Груп“ се старае да бъде в крак с налагащите се „нови“ тенденции. Направихме всичко възможно на строителните ни обекти да осигурим подходящи условия за работа на работниците.

Прочети повече
сеп 18, 2020

Георги Василев: Строителството е двигател на развитието

Държавните поръчки ще продължават да са най-значителния фактор за ръст в бранша

Прочети повече