ПЪРВА КОПКА НА СПОРТНА ЗАЛА “СОФИЯ ПАРК“ В GARITAGE PARK
апр 20, 2018

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети строежа на новата спортна зала “София Парк”. Тя е част от фаза II от строителството на Garitage Park, който се изпълнява от ДЖИ ПИ ГРУП АД, и ще отговаря на всички изисквания на FIVB за провеждане на мачове на най-високо ниво. Съоръжението ще се използва от волейболния клуб “Левски” с президент Владимир Николов. На събитието присъстваха още вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев и заместник-кметът на София Дончо Барбалов и др.

„Изключително важно е, че сред бизнес и жилищните сгради е намерено място за едно прекрасно спортно съоръжение.“ заяви министър Кралев. “През последните около 10-ина години при правителствата на премиера Бойко Борисов се направи много за спортната инфраструктура в България. Построиха се много зали, и смятам че това е единственият път, за да може спортът да върви напред”, каза Любомир Ганев.

Новата спортна зала ще има капацитетът от 1700 зрители и ще отговаря на всички изисквания за провеждане на мачове от Шампионската лига по волейбол. Проектното решение на залата предлага многофункционален спортен комплекс, в който са обособени: спортна зала, тренировъчен блок, зрителска част, паркинг, конферентна зала, пресцентър, микс зона (зона за журналисти и спортисти), кафене и др.

Спортната зала предоставя възможност за практикуване на разнообразни спортове – волейбол, баскетбол, хандбал и футбол на малки врати.

ОЩЕ НОВИНИ

сеп 04, 2019

Първа копка на ПСОВ Чирпан

Кметът на Чирпан Кичка Петкова направи символична първа копка на пречиствателна станция за отпадни води в град Чирпан.

Прочети повече
авг 14, 2019

16 млади специалисти избраха „Дай старт на кариерата си в Джи Пи Груп“

Шестнадесет млади специалисти в сферата на строителството избраха да преминат тази година през стажантската програма на „Джи Пи Груп“ АД.

Прочети повече
авг 09, 2019

„Джи Пи Груп“ АД ще вземе участие в модернизацията на ПТ „Росенец“

„Джи Пи Груп“ АД, като партньор в ДЗЗД „Терминал Росенец“, подписа договор с „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД – концесионер на Пристанищен терминал (ПТ) „Росенец“.

Прочети повече