ПЪРВА КОПКА НА СПОРТНА ЗАЛА “СОФИЯ ПАРК“ В GARITAGE PARK
апр 20, 2018

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети строежа на новата спортна зала “София Парк”. Тя е част от фаза II от строителството на Garitage Park, който се изпълнява от ДЖИ ПИ ГРУП АД, и ще отговаря на всички изисквания на FIVB за провеждане на мачове на най-високо ниво. Съоръжението ще се използва от волейболния клуб “Левски” с президент Владимир Николов. На събитието присъстваха още вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев и заместник-кметът на София Дончо Барбалов и др.

„Изключително важно е, че сред бизнес и жилищните сгради е намерено място за едно прекрасно спортно съоръжение.“ заяви министър Кралев. “През последните около 10-ина години при правителствата на премиера Бойко Борисов се направи много за спортната инфраструктура в България. Построиха се много зали, и смятам че това е единственият път, за да може спортът да върви напред”, каза Любомир Ганев.

Новата спортна зала ще има капацитетът от 1700 зрители и ще отговаря на всички изисквания за провеждане на мачове от Шампионската лига по волейбол. Проектното решение на залата предлага многофункционален спортен комплекс, в който са обособени: спортна зала, тренировъчен блок, зрителска част, паркинг, конферентна зала, пресцентър, микс зона (зона за журналисти и спортисти), кафене и др.

Спортната зала предоставя възможност за практикуване на разнообразни спортове – волейбол, баскетбол, хандбал и футбол на малки врати.

ОЩЕ НОВИНИ

юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече
юни 23, 2021

Стартира изграждането на системи за сигнализация и телекомуникация по железопътната линия Пловдив – Бургас

На 26.04.2021 г. беше подписан Акт Обр. 2а за откриване на строителна линия за обект: „Проектиране и изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации по железопътната линия Пловдив – Бургас“.

Прочети повече
апр 24, 2021

Четири нови станции в кв. “Овча купел”, метрото вече е 52 км

Новите четири станции на софийското метро от “Овча купел” до околовръстния път при “Горна баня” бяха открити днес. „Джи Пи Груп“ АД е водещ партньор в обединението „Метробилд Запад“ и изпълни строителството на метростанция „Овча Купел“.

Прочети повече