Откриха новата пречиствателна станция в Чирпан
фев 27, 2021

На официална церемония в гр. Чирпан днес беше открита новата пречиствателна станция за отпадни води, чийто главен изпълнител е „Джи Пи Груп“ АД като част от ДЗЗД „Аква Еко Чирпан“. ПСОВ Чирпан е нова станция за отпадъчни води, оразмерена за 19 641 еквивалент жители и водно количество от 112 литра за час. 


По време на церемонията кметът на Чирпан Ивайло Крачолов коментира, че винаги е добре, когато сложен проект е завършен качествено и в срок. Той благодари на фирмата изпълнител. Тони Йорданов, проектов мениджър в Джи Пи Груп АД заяви, че виждаме ефекта от работата и усилията, които са положени. „Беше сложен проект с множество изпитания“, коментира той.
След откриването на пречиствателната станция на инспекция в града дойде и премиерът Бойко Борисов. Той държеше да се запознае с новата UV-технология за обеззаразяване на водите.

Проектът е поредна стъпка към осигуряването на още по-добро качество на живот на жителите на Чирпан. ПСОВ Чирпан е изграден на терен от 14 дка. Тя осигурява включване на близо 70 на сто от населението.

ОЩЕ НОВИНИ

апр 01, 2024

Позиция на компанията

Позиция на Джи Пи Груп АД във връзка с течащата проверка на Европейската прокуратура.

Прочети повече
яну 25, 2022

„Джи Пи Груп“ АД отличи смел мъж в инициативата Достойните българи

Заместник главният инженер на „Джи Пи Груп“ АД Георги Гигов отличи Момчил Тошков, полицаят, който скочи в ледените води на река Дунав, за да извади млада жена, направила опит да сложи край на животът си, в ежегодното издание на Достойните българи.

Прочети повече
дек 17, 2021

„ДЖИ ПИ ГРУП“ АД С ЧЕТИРИ ОТЛИЧИЯ В СГРАДА НА ГОДИНАТА

„Джи Пи Груп“ АД грабна четири отличия в двадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината.

Прочети повече