Откриха новата пречиствателна станция в Чирпан
фев 27, 2021

На официална церемония в гр. Чирпан днес беше открита новата пречиствателна станция за отпадни води, чийто главен изпълнител е „Джи Пи Груп“ АД като част от ДЗЗД „Аква Еко Чирпан“. ПСОВ Чирпан е нова станция за отпадъчни води, оразмерена за 19 641 еквивалент жители и водно количество от 112 литра за час. 


По време на церемонията кметът на Чирпан Ивайло Крачолов коментира, че винаги е добре, когато сложен проект е завършен качествено и в срок. Той благодари на фирмата изпълнител. Тони Йорданов, проектов мениджър в Джи Пи Груп АД заяви, че виждаме ефекта от работата и усилията, които са положени. „Беше сложен проект с множество изпитания“, коментира той.
След откриването на пречиствателната станция на инспекция в града дойде и премиерът Бойко Борисов. Той държеше да се запознае с новата UV-технология за обеззаразяване на водите.

Проектът е поредна стъпка към осигуряването на още по-добро качество на живот на жителите на Чирпан. ПСОВ Чирпан е изграден на терен от 14 дка. Тя осигурява включване на близо 70 на сто от населението.

ОЩЕ НОВИНИ

яну 25, 2022

„Джи Пи Груп“ АД отличи смел мъж в инициативата Достойните българи

Заместник главният инженер на „Джи Пи Груп“ АД Георги Гигов отличи Момчил Тошков, полицаят, който скочи в ледените води на река Дунав, за да извади млада жена, направила опит да сложи край на животът си, в ежегодното издание на Достойните българи.

Прочети повече
дек 17, 2021

„ДЖИ ПИ ГРУП“ АД С ЧЕТИРИ ОТЛИЧИЯ В СГРАДА НА ГОДИНАТА

„Джи Пи Груп“ АД грабна четири отличия в двадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината.

Прочети повече
юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече