МИНИСТЪР НЕНО ДИМОВ ИНСПЕКТИРА РЕМОНТА НА ВИК МРЕЖАТА В АСЕНОВГРАД
яну 22, 2018

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, провери на терен изпълнението на “Проект за рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа с изграждане на ПСОВ за гр. Асеновград,”.

“Проектът ще подобри живота на гражданите в Асеновград и може да служи за модел за бъдещите проекти, които предстои да се изпълняват по Оперативна програма “Околна среда“. Това е пример за добро сътрудничество между местната власт, изпълнителите, управляващият орган на Оперативна програма “Околна среда” и Министерство на околната среда и водите. Вярвам, че това добро сътрудничество ще доведе до бързото и успешно приключване на този важен проект.”, каза министър Димов. Общият размер на инвестицията за ремонта на ВиК мрежата и изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води за гр. Асеновград” е над 106 млн. лв., а безвъзмездната финансова помощ, предоставена по Оперативна програма „Околна среда ‎2014-2020“ (ОПОС) е в размер на 80 млн. лв., допълни министърът.

Изпълнението на канализационната и водопроводната мрежи е разделено на два лота, като в единия изпълнител е ДЗЗД „Станимака 2013“ с водещ партньор Джи Пи Груп АД. Към момента дейностите по изграждане и рехабилитация на канализационната мрежа на Асеновград са изпълнени на 95%, а на водопроводната мрежа изпълнението е над 90%.

ОЩЕ НОВИНИ

май 21, 2019

Дай старт на кариерата си в ДЖИ ПИ ГРУП АД днес

ДЖИ ПИ ГРУП АД предлага на всички млади и амбициозни студенти да се включат в целогодишната стажантска програма на компанията „Подбор, представяне и развитие на персонала“.

Прочети повече
май 15, 2019

„Джи Пи Груп“ АД взе участие в Третата международна конференция „Почти инциденти“

„Джи Пи Груп“ АД взе участие в Третата международна конференция по безопасност и здраве при работа, организирана от Фондация “Център за безопасност и здраве при работа”. Тази година събитието премина под мотото „Почти инциденти“.

Прочети повече
апр 24, 2019

Започна рехабилитацията на пътя Бяга - Исперихово – Козарско – Граница

„Джи Пи Груп“ АД започна рехабилитацията на 1,890 км от третокласния път Бяга - Исперихово – Козарско – Граница общ.(Брацигово-Кричим).

Прочети повече