МИНИСТЪР НЕНО ДИМОВ ИНСПЕКТИРА РЕМОНТА НА ВИК МРЕЖАТА В АСЕНОВГРАД
яну 22, 2018

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, провери на терен изпълнението на “Проект за рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа с изграждане на ПСОВ за гр. Асеновград,”.

“Проектът ще подобри живота на гражданите в Асеновград и може да служи за модел за бъдещите проекти, които предстои да се изпълняват по Оперативна програма “Околна среда“. Това е пример за добро сътрудничество между местната власт, изпълнителите, управляващият орган на Оперативна програма “Околна среда” и Министерство на околната среда и водите. Вярвам, че това добро сътрудничество ще доведе до бързото и успешно приключване на този важен проект.”, каза министър Димов. Общият размер на инвестицията за ремонта на ВиК мрежата и изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води за гр. Асеновград” е над 106 млн. лв., а безвъзмездната финансова помощ, предоставена по Оперативна програма „Околна среда ‎2014-2020“ (ОПОС) е в размер на 80 млн. лв., допълни министърът.

Изпълнението на канализационната и водопроводната мрежи е разделено на два лота, като в единия изпълнител е ДЗЗД „Станимака 2013“ с водещ партньор Джи Пи Груп АД. Към момента дейностите по изграждане и рехабилитация на канализационната мрежа на Асеновград са изпълнени на 95%, а на водопроводната мрежа изпълнението е над 90%.

ОЩЕ НОВИНИ

окт 15, 2020

Георги Василев: Доброволчеството е пример, от който трябва да се поучим

На церемонията "Достойните българи" председателят на борда на директорите на „Джи Пи Груп“ АД Георги Василев отличи Едуард Монов от Неделино за всеотдайно доброволчество.

Прочети повече
сеп 23, 2020

Георги Василев: Стараем се да сме в крак с тенденциите

Като социално отговорна компания, „Джи Пи Груп“ се старае да бъде в крак с налагащите се „нови“ тенденции. Направихме всичко възможно на строителните ни обекти да осигурим подходящи условия за работа на работниците.

Прочети повече
сеп 18, 2020

Георги Василев: Строителството е двигател на развитието

Държавните поръчки ще продължават да са най-значителния фактор за ръст в бранша

Прочети повече