МИНИСТЪР НЕНО ДИМОВ ИНСПЕКТИРА РЕМОНТА НА ВИК МРЕЖАТА В АСЕНОВГРАД
яну 22, 2018

Министърът на околната среда и водите Нено Димов, провери на терен изпълнението на “Проект за рехабилитация на водоснабдителната и канализационната мрежа с изграждане на ПСОВ за гр. Асеновград,”.

“Проектът ще подобри живота на гражданите в Асеновград и може да служи за модел за бъдещите проекти, които предстои да се изпълняват по Оперативна програма “Околна среда“. Това е пример за добро сътрудничество между местната власт, изпълнителите, управляващият орган на Оперативна програма “Околна среда” и Министерство на околната среда и водите. Вярвам, че това добро сътрудничество ще доведе до бързото и успешно приключване на този важен проект.”, каза министър Димов. Общият размер на инвестицията за ремонта на ВиК мрежата и изграждане на пречиствателна станция за отпадъчни води за гр. Асеновград” е над 106 млн. лв., а безвъзмездната финансова помощ, предоставена по Оперативна програма „Околна среда ‎2014-2020“ (ОПОС) е в размер на 80 млн. лв., допълни министърът.

Изпълнението на канализационната и водопроводната мрежи е разделено на два лота, като в единия изпълнител е ДЗЗД „Станимака 2013“ с водещ партньор Джи Пи Груп АД. Към момента дейностите по изграждане и рехабилитация на канализационната мрежа на Асеновград са изпълнени на 95%, а на водопроводната мрежа изпълнението е над 90%.

ОЩЕ НОВИНИ

яну 25, 2022

„Джи Пи Груп“ АД отличи смел мъж в инициативата Достойните българи

Заместник главният инженер на „Джи Пи Груп“ АД Георги Гигов отличи Момчил Тошков, полицаят, който скочи в ледените води на река Дунав, за да извади млада жена, направила опит да сложи край на животът си, в ежегодното издание на Достойните българи.

Прочети повече
дек 17, 2021

„ДЖИ ПИ ГРУП“ АД С ЧЕТИРИ ОТЛИЧИЯ В СГРАДА НА ГОДИНАТА

„Джи Пи Груп“ АД грабна четири отличия в двадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината.

Прочети повече
юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече