КМЕТЪТ НА АСЕНОВГРАД ПРЕДСТАВИ ПРОГРЕСА ПО РЕМОНТА НА ВИК МРЕЖАТА В ГРАДА
мар 19, 2018

Над 90 процента от водопроводната и канализационна мрежа на Асеновград вече са подновени по проекта за водния цикъл. Това бе огласено на пресконференция, в която участваха ръководството на община Асеновград, представители на екипа за управление на проекта и фирмите изпълнители, в лицето на ДЗЗД „Станимака 2013“, където Джи Пи Груп АД е водещ партньор.

Кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов представи етапите, през които са преминали процедурите по реализирането на най-големия за града екологичен и инфраструктурен проект. „Изпълнението на проекта ще допринесе за намаляване на загубите на питейна вода и подобряване на хигиенните и здравни условия в града, свързване на 100 процента на домакинствата към канализационната мрежа и значително намаляване на замърсителния товар, който се зауства в река Асеница. Пречиствателната станция за отпадни води ще е с капацитет 65 350 жители, като към нея населението ще е свързано на 100 процента”, посочи кметът д-р Караиванов.

Очаква се до есента да бъдат завършени всички строително-ремонтни дейности, а до края на годината да заработи и пречиствателната станция за отпадни води.

ОЩЕ НОВИНИ

яну 25, 2022

„Джи Пи Груп“ АД отличи смел мъж в инициативата Достойните българи

Заместник главният инженер на „Джи Пи Груп“ АД Георги Гигов отличи Момчил Тошков, полицаят, който скочи в ледените води на река Дунав, за да извади млада жена, направила опит да сложи край на животът си, в ежегодното издание на Достойните българи.

Прочети повече
дек 17, 2021

„ДЖИ ПИ ГРУП“ АД С ЧЕТИРИ ОТЛИЧИЯ В СГРАДА НА ГОДИНАТА

„Джи Пи Груп“ АД грабна четири отличия в двадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината.

Прочети повече
юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече