КМЕТЪТ НА АСЕНОВГРАД ПРЕДСТАВИ ПРОГРЕСА ПО РЕМОНТА НА ВИК МРЕЖАТА В ГРАДА
мар 19, 2018

Над 90 процента от водопроводната и канализационна мрежа на Асеновград вече са подновени по проекта за водния цикъл. Това бе огласено на пресконференция, в която участваха ръководството на община Асеновград, представители на екипа за управление на проекта и фирмите изпълнители, в лицето на ДЗЗД „Станимака 2013“, където Джи Пи Груп АД е водещ партньор.

Кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов представи етапите, през които са преминали процедурите по реализирането на най-големия за града екологичен и инфраструктурен проект. „Изпълнението на проекта ще допринесе за намаляване на загубите на питейна вода и подобряване на хигиенните и здравни условия в града, свързване на 100 процента на домакинствата към канализационната мрежа и значително намаляване на замърсителния товар, който се зауства в река Асеница. Пречиствателната станция за отпадни води ще е с капацитет 65 350 жители, като към нея населението ще е свързано на 100 процента”, посочи кметът д-р Караиванов.

Очаква се до есента да бъдат завършени всички строително-ремонтни дейности, а до края на годината да заработи и пречиствателната станция за отпадни води.

ОЩЕ НОВИНИ

сеп 04, 2019

Първа копка на ПСОВ Чирпан

Кметът на Чирпан Кичка Петкова направи символична първа копка на пречиствателна станция за отпадни води в град Чирпан.

Прочети повече
авг 14, 2019

16 млади специалисти избраха „Дай старт на кариерата си в Джи Пи Груп“

Шестнадесет млади специалисти в сферата на строителството избраха да преминат тази година през стажантската програма на „Джи Пи Груп“ АД.

Прочети повече
авг 09, 2019

„Джи Пи Груп“ АД ще вземе участие в модернизацията на ПТ „Росенец“

„Джи Пи Груп“ АД, като партньор в ДЗЗД „Терминал Росенец“, подписа договор с „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД – концесионер на Пристанищен терминал (ПТ) „Росенец“.

Прочети повече