ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА ДЖИ ПИ ГРУП АД Г-Н ВЛАДИМИР ЖИТЕНСКИ ВРЪЧИ НАГРАДА НА АКАДЕМИЯ ГРАДЪТ 2018
юли 13, 2018

Владимир Житенски, изпълнителен директор на ДЖИ ПИ ГРУП АД, взе участие като жури в петото юбилейно издание на АКАДЕМИЯ ГРАДЪТ 2018 – ФИНАЛЪТ и връчи награда в категорията “Градът – Градска среда и инфраструктура”.  В категорията се включиха повече от 35 инженери, архитекти и урбанисти.

Тазгодишното издание на АКАДЕМИЯ ГРАДЪТ 2018 – ФИНАЛЪТ се проведе на 12 юли 2018г в Sofia Event Center. Събитието бе открито с изложба на над 120 проекта на студенти, млади архитекти и инженери, журиране на живо на номинираните проекти, отличени в четири отделни категории, дискусия за предизвикателствата в бранша, церемония по награждаване и нетуъркинг с компаниите партньори. Организатор на инициативата “АКАДЕМИЯ ГРАДЪТ“ е “ГРАДЪТ Медиа Груп”, чиято цел е поддържането на комуникация между поколенията професионалисти, създаващи съвременната градска среда.

АКАДЕМИЯ ГРАДЪТ 2018 – ФИНАЛЪТ се проведе в четири конкурсни категории: “Съвременни тенденции за интериорни и екстериорни решения на търговски обекти”; “Градът – Културно-историческо наследство”; “Градът – Сгради и вътрешни пространства”; “Градът – Градска среда и инфраструктура”. Целта на конкурсите в рамките на академията бе изследването на добрите практики в световен мащаб чрез използването на иновативни решения.

Целта на конкурса „Градът – Градска среда и инфраструктура“ e да се изследват добрите практики в глобален мащаб и чрез използване на иновативни решения да се представят идейни проекти за градски пространства, инфраструктура и нейната трансформация в градската среда.


Тази година наградите в “Академия ГРАДЪТ” са както парични, така и лятна или зимна ваканция за двама и включване в стажантска програма. В рамките на 2018 година бяха връчени и специални първа и втора награда за инженерни проекти. Конкурсите, част от “АКАДЕМИЯ ГРАДЪТ” 2018, се реализират с подкрепата на спонсори на инициативата.

ОЩЕ НОВИНИ

сеп 04, 2019

Първа копка на ПСОВ Чирпан

Кметът на Чирпан Кичка Петкова направи символична първа копка на пречиствателна станция за отпадни води в град Чирпан.

Прочети повече
авг 14, 2019

16 млади специалисти избраха „Дай старт на кариерата си в Джи Пи Груп“

Шестнадесет млади специалисти в сферата на строителството избраха да преминат тази година през стажантската програма на „Джи Пи Груп“ АД.

Прочети повече
авг 09, 2019

„Джи Пи Груп“ АД ще вземе участие в модернизацията на ПТ „Росенец“

„Джи Пи Груп“ АД, като партньор в ДЗЗД „Терминал Росенец“, подписа договор с „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД – концесионер на Пристанищен терминал (ПТ) „Росенец“.

Прочети повече