ИЗПЪЛНИТЕЛНИЯТ ДИРЕКТОР НА ДЖИ ПИ ГРУП АД Г-Н ВЛАДИМИР ЖИТЕНСКИ ВРЪЧИ НАГРАДА НА АКАДЕМИЯ ГРАДЪТ 2018
юли 13, 2018

Владимир Житенски, изпълнителен директор на ДЖИ ПИ ГРУП АД, взе участие като жури в петото юбилейно издание на АКАДЕМИЯ ГРАДЪТ 2018 – ФИНАЛЪТ и връчи награда в категорията “Градът – Градска среда и инфраструктура”.  В категорията се включиха повече от 35 инженери, архитекти и урбанисти.

Тазгодишното издание на АКАДЕМИЯ ГРАДЪТ 2018 – ФИНАЛЪТ се проведе на 12 юли 2018г в Sofia Event Center. Събитието бе открито с изложба на над 120 проекта на студенти, млади архитекти и инженери, журиране на живо на номинираните проекти, отличени в четири отделни категории, дискусия за предизвикателствата в бранша, церемония по награждаване и нетуъркинг с компаниите партньори. Организатор на инициативата “АКАДЕМИЯ ГРАДЪТ“ е “ГРАДЪТ Медиа Груп”, чиято цел е поддържането на комуникация между поколенията професионалисти, създаващи съвременната градска среда.

АКАДЕМИЯ ГРАДЪТ 2018 – ФИНАЛЪТ се проведе в четири конкурсни категории: “Съвременни тенденции за интериорни и екстериорни решения на търговски обекти”; “Градът – Културно-историческо наследство”; “Градът – Сгради и вътрешни пространства”; “Градът – Градска среда и инфраструктура”. Целта на конкурсите в рамките на академията бе изследването на добрите практики в световен мащаб чрез използването на иновативни решения.

Целта на конкурса „Градът – Градска среда и инфраструктура“ e да се изследват добрите практики в глобален мащаб и чрез използване на иновативни решения да се представят идейни проекти за градски пространства, инфраструктура и нейната трансформация в градската среда.


Тази година наградите в “Академия ГРАДЪТ” са както парични, така и лятна или зимна ваканция за двама и включване в стажантска програма. В рамките на 2018 година бяха връчени и специални първа и втора награда за инженерни проекти. Конкурсите, част от “АКАДЕМИЯ ГРАДЪТ” 2018, се реализират с подкрепата на спонсори на инициативата.

ОЩЕ НОВИНИ

юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече
юни 23, 2021

Стартира изграждането на системи за сигнализация и телекомуникация по железопътната линия Пловдив – Бургас

На 26.04.2021 г. беше подписан Акт Обр. 2а за откриване на строителна линия за обект: „Проектиране и изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации по железопътната линия Пловдив – Бургас“.

Прочети повече
апр 24, 2021

Четири нови станции в кв. “Овча купел”, метрото вече е 52 км

Новите четири станции на софийското метро от “Овча купел” до околовръстния път при “Горна баня” бяха открити днес. „Джи Пи Груп“ АД е водещ партньор в обединението „Метробилд Запад“ и изпълни строителството на метростанция „Овча Купел“.

Прочети повече