„ДЖИ ПИ ГРУП“ ПОСТРОИ „АРЕНА ШУМЕН“
юли 25, 2018

Премиерът Бойко Борисов и кмета на  Шумен Любомир Христов откриха най-голямата спортна зала в града – “Арена Шумен” на 21 юли 2018 г. На откриването на „Арена Шумен“ присъстваха редица официални лица и гости от Шумен, както и изявени спортисти. След официалното срязване на лентата те станаха свидетели на двучасово представление с участието на емблематични български артисти, демонстрации по различни спортове, концерт на Ансамбъл „Българе“, както и местни изпълнители.

Сградата бе построена от “Джи Пи Груп” АД, като тя отговаря на всички изисквания на спортните федерации за провеждане на състезания по баскетбол, волейбол, хандбал, тежка атлетика, тенис, борба, бокс, художествена гимнастика и др. Игралното поле е с размери 30,00м/45,40м, а капацитетът на залата е 1494 души., с възможност за увеличаване с 800 бр. подвижни места, които ще се разполагат върху игралното поле по време на концерти и други масови мероприятия. Изградени са и 285 бр. паркоместа.

Проектът на спортната зала се отличава със своята уникалност – сложна геометрия на пространствените форми, чието изпълнение бе изключително трудоемко предвид обективната невъзможност за използването на модулни кофражни форми. Самото изграждане на конструктивния скелет на сградата се изпълни в условията на прекомерно високи температури, което наложи и промяна в организацията на работния процес вмного кратък период.“ – сподели Стефан Тотев , изпълнителен директор на „Джи Пи Груп“ АД.

Сградата е проектирана с един полуподземен етаж, два надземни етажа и подпокривен етаж с технически и обслужващи помещения, като разгърнатата застроена площ е 5661,49 м².


„Арена Шумен“ разполага с ВИП ложи – 3 бр. помещения за 24 души, още 4 ВИП зали на ниво кота 0, помещения за оператори, помещения за журналисти и коментатори, зала за пресконференции, помещение за допинг контрол, помещение за медицинска помощ, шест съблекални, помещения за треньори и съдии, складови помещения. Предвидени са и  няколко помещения с външен достъп, които биха могли да се отдават под наем – помещения за кафене, магазин за спортни стоки, помещение за фитнес зала, както и оборудвани сауна и парна баня.

ОЩЕ НОВИНИ

юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече
юни 23, 2021

Стартира изграждането на системи за сигнализация и телекомуникация по железопътната линия Пловдив – Бургас

На 26.04.2021 г. беше подписан Акт Обр. 2а за откриване на строителна линия за обект: „Проектиране и изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации по железопътната линия Пловдив – Бургас“.

Прочети повече
апр 24, 2021

Четири нови станции в кв. “Овча купел”, метрото вече е 52 км

Новите четири станции на софийското метро от “Овча купел” до околовръстния път при “Горна баня” бяха открити днес. „Джи Пи Груп“ АД е водещ партньор в обединението „Метробилд Запад“ и изпълни строителството на метростанция „Овча Купел“.

Прочети повече