„ДЖИ ПИ ГРУП“ ПОСТРОИ „АРЕНА ШУМЕН“
юли 25, 2018

Премиерът Бойко Борисов и кмета на  Шумен Любомир Христов откриха най-голямата спортна зала в града – “Арена Шумен” на 21 юли 2018 г. На откриването на „Арена Шумен“ присъстваха редица официални лица и гости от Шумен, както и изявени спортисти. След официалното срязване на лентата те станаха свидетели на двучасово представление с участието на емблематични български артисти, демонстрации по различни спортове, концерт на Ансамбъл „Българе“, както и местни изпълнители.

Сградата бе построена от “Джи Пи Груп” АД, като тя отговаря на всички изисквания на спортните федерации за провеждане на състезания по баскетбол, волейбол, хандбал, тежка атлетика, тенис, борба, бокс, художествена гимнастика и др. Игралното поле е с размери 30,00м/45,40м, а капацитетът на залата е 1494 души., с възможност за увеличаване с 800 бр. подвижни места, които ще се разполагат върху игралното поле по време на концерти и други масови мероприятия. Изградени са и 285 бр. паркоместа.

Проектът на спортната зала се отличава със своята уникалност – сложна геометрия на пространствените форми, чието изпълнение бе изключително трудоемко предвид обективната невъзможност за използването на модулни кофражни форми. Самото изграждане на конструктивния скелет на сградата се изпълни в условията на прекомерно високи температури, което наложи и промяна в организацията на работния процес вмного кратък период.“ – сподели Стефан Тотев , изпълнителен директор на „Джи Пи Груп“ АД.

Сградата е проектирана с един полуподземен етаж, два надземни етажа и подпокривен етаж с технически и обслужващи помещения, като разгърнатата застроена площ е 5661,49 м².


„Арена Шумен“ разполага с ВИП ложи – 3 бр. помещения за 24 души, още 4 ВИП зали на ниво кота 0, помещения за оператори, помещения за журналисти и коментатори, зала за пресконференции, помещение за допинг контрол, помещение за медицинска помощ, шест съблекални, помещения за треньори и съдии, складови помещения. Предвидени са и  няколко помещения с външен достъп, които биха могли да се отдават под наем – помещения за кафене, магазин за спортни стоки, помещение за фитнес зала, както и оборудвани сауна и парна баня.

ОЩЕ НОВИНИ

сеп 04, 2019

Първа копка на ПСОВ Чирпан

Кметът на Чирпан Кичка Петкова направи символична първа копка на пречиствателна станция за отпадни води в град Чирпан.

Прочети повече
авг 14, 2019

16 млади специалисти избраха „Дай старт на кариерата си в Джи Пи Груп“

Шестнадесет млади специалисти в сферата на строителството избраха да преминат тази година през стажантската програма на „Джи Пи Груп“ АД.

Прочети повече
авг 09, 2019

„Джи Пи Груп“ АД ще вземе участие в модернизацията на ПТ „Росенец“

„Джи Пи Груп“ АД, като партньор в ДЗЗД „Терминал Росенец“, подписа договор с „ЛУКОЙЛ Нефтохим Бургас“ АД – концесионер на Пристанищен терминал (ПТ) „Росенец“.

Прочети повече