“Джи Пи Груп” АД подписа договор за довеждащ водопровод в Шумен
фев 18, 2021

“Джи Пи Груп” АД подписа договор с “ВиК Шумен” за реконструкцията на водопровода между ревизионна шахта „Велики Преслав“ и Помпена станция „1300Трасето е част от проекта за подмяна на довеждащия водопровод от язовир „Тича“ до Шумен

Загубите по мрежата на "ВиК Шуменспоред данни от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВРса сред най-високите в страната - 80%. Довеждащият водопровод от водоема пък аварира сравнително честозатова и предвидената реконструкция е крайно необходимаС проекта ще се замени въведения в експлоатация в периода 1978-1983 г.,  22 километров стоманен водопровод.

В трасетокоето “Джи Пи Груп” АД ще изпълнище бъдат положени чугунени тръбище бъдат изпълнени преминавания под обекти на АПИ и НКЖИкакто и преминавания през водни обекти

С изпълнението на проекта загубите на вода ще бъдат сведени до минимум.

Договорът бе подписан от Стефан Тотевизпълнителен директор на “Джи Пи Груп” и Жанета Панайотовауправител на “ВиК Шумен”

Средствата за подмяната на довеждащия водопровод са осигурени по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ на ЕСкато има и държавно съфинансиране.

ОЩЕ НОВИНИ

апр 24, 2021

Четири нови станции в кв. “Овча купел”, метрото вече е 52 км

Новите четири станции на софийското метро от “Овча купел” до околовръстния път при “Горна баня” бяха открити днес. „Джи Пи Груп“ АД е водещ партньор в обединението „Метробилд Запад“ и изпълни строителството на метростанция „Овча Купел“.

Прочети повече
мар 02, 2021

Тунел “Железница” бе прокопан с голяма точност

Двете тръби на тунел „Железница“ на автомагистрала „Струма“ са пробити. За малко повече от година без разминавания сбойката е факт.

Прочети повече
фев 27, 2021

Откриха новата пречиствателна станция в Чирпан

На официална церемония в гр. Чирпан днес беше открита новата пречиствателна станция за отпадни води, чийто главен изпълнител е „Джи Пи Груп“ АД като част от ДЗЗД „Аква Еко Чирпан“.

Прочети повече