“Джи Пи Груп” АД подписа договор за довеждащ водопровод в Шумен
фев 18, 2021

“Джи Пи Груп” АД подписа договор с “ВиК Шумен” за реконструкцията на водопровода между ревизионна шахта „Велики Преслав“ и Помпена станция „1300Трасето е част от проекта за подмяна на довеждащия водопровод от язовир „Тича“ до Шумен

Загубите по мрежата на "ВиК Шуменспоред данни от Комисията за енергийно и водно регулиране (КЕВРса сред най-високите в страната - 80%. Довеждащият водопровод от водоема пък аварира сравнително честозатова и предвидената реконструкция е крайно необходимаС проекта ще се замени въведения в експлоатация в периода 1978-1983 г.,  22 километров стоманен водопровод.

В трасетокоето “Джи Пи Груп” АД ще изпълнище бъдат положени чугунени тръбище бъдат изпълнени преминавания под обекти на АПИ и НКЖИкакто и преминавания през водни обекти

С изпълнението на проекта загубите на вода ще бъдат сведени до минимум.

Договорът бе подписан от Стефан Тотевизпълнителен директор на “Джи Пи Груп” и Жанета Панайотовауправител на “ВиК Шумен”

Средствата за подмяната на довеждащия водопровод са осигурени по Оперативна програма „Околна среда 2014-2020 г.“ на ЕСкато има и държавно съфинансиране.

ОЩЕ НОВИНИ

дек 17, 2021

„ДЖИ ПИ ГРУП“ АД С ЧЕТИРИ ОТЛИЧИЯ В СГРАДА НА ГОДИНАТА

„Джи Пи Груп“ АД грабна четири отличия в двадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината.

Прочети повече
юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече
юни 23, 2021

Стартира изграждането на системи за сигнализация и телекомуникация по железопътната линия Пловдив – Бургас

На 26.04.2021 г. беше подписан Акт Обр. 2а за откриване на строителна линия за обект: „Проектиране и изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации по железопътната линия Пловдив – Бургас“.

Прочети повече