„Джи Пи Груп“ АД с шест първи отличия в Сграда на годината
дек 24, 2020

„Джи Пи Груп“ АД грабна шест от деветте първи награди в деветнадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината. Професионалното и качествено изграждане на Метростанция НДК II, хотел Hyatt Regency Sofia и Garitage Park донесаха отличия на строителната компания.

Метростанция НДК II


Новата метростанция по трети лъч на софийското метро бе категоричен победител в категорията си. По новия участък има общо 8 станции, като всяка една от тях е уникална със своята визия и зад това стои много труд на строителите продължил четири години. Изпълнител на НДК II е „Метро Билд Център“, с главен изпълнител „Джи Пи Груп“. Дейностите стартираха през януари 2016 г. и продължиха до декември 2019 г.

При изграждането на метростанция „НДК II” е използван така наречения Милански метод на строителство, който се характеризира с изпълнение на конструкцията от горе надолу. Първо се прави укрепващата конструкция. В случая това са шлицови стени, а след това се изграждат покривните плочи и се продължава.  

Хотел Hyatt Regency Sofia


Hyatt Regency Sofia е мултифункционален комплекс с основно предназначение на градски бизнес хотел, категория пет звезди. „Джи Пи Груп“ АД бе проджект мениджър на хотела, който грабна приза в категория Хотели и ваканционни комплекси. По време на строителството бяха изградени 183 хотелски стаи и апартаменти; бална зала с площ 550 кв.м и възможност за разделяне на по-малки пространства; конферентни и заседателни зали с различни размери и функционална гъвкавост; СПА център и други. В строителството на сградата са приложени както традиционни и изпитани методи, така и иновативни технологични решения. Носещата конструкция на сградата е монолитна, стоманобетонна, скелетна. Състои се от вертикални носещи елементи – колони и СтБ ядра (сеизмични шайби) и хоризонтални елементи – етажни плочи, греди и гредостени.

Четири отличия за Garitage Park


Garitage Park е единственият по своята същност комплекс в България, който съчетава в себе си– офиси, жилища, търговски площи, образование, спорт и развлечения. Разположен e върху площ от 167 000 м2, от които 90 000 м2 паркова среда. Проектът се реализира поетапно, като в напълно завършен вид ще включва още 95 000 м2 офиси, 60 000 м2 жилища, основно училище за 500 деца, 4500 парко-места, детски и спортни площадки, спортна зала и редица търговски площи.

„Джи Пи Груп“ АД като партньор в „Джи Пи Билд“ изгражда комплекса и получава отличия в категориите - ОФИС И КОРПОРАТИВНИ СГРАДИ,  ЖИЛИЩНИ КОМПЛЕКСИ ОТ МНОГОФАМИЛНИ СГРАДИ, СОЦИАЛНА ИНФРАСТРУКТУРА - СГРАДИ ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, ОБРАЗОВАНИЕ И СПОРТ и СГРАДИ С ЕЛЕМЕНТИ НА "ЗЕЛЕНА" АРХИТЕКТУРA И ИНОВАЦИИ.

ОЩЕ НОВИНИ

юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече
юни 23, 2021

Стартира изграждането на системи за сигнализация и телекомуникация по железопътната линия Пловдив – Бургас

На 26.04.2021 г. беше подписан Акт Обр. 2а за откриване на строителна линия за обект: „Проектиране и изграждане на системи за сигнализация и телекомуникации по железопътната линия Пловдив – Бургас“.

Прочети повече
апр 24, 2021

Четири нови станции в кв. “Овча купел”, метрото вече е 52 км

Новите четири станции на софийското метро от “Овча купел” до околовръстния път при “Горна баня” бяха открити днес. „Джи Пи Груп“ АД е водещ партньор в обединението „Метробилд Запад“ и изпълни строителството на метростанция „Овча Купел“.

Прочети повече