ДЖИ ПИ ГРУП АД ПОДПИСА ДОГОВОР С ОБЩИНА ПРИМОРСКО
юни 19, 2018

ДЖИ ПИ ГРУП АД, като водещ партньор на обединение „Блек Сий Груп“, подписа договор с Община Приморско за изпълнение на реконструкция, разширение и модернизация на пречиствателната станция за отпадъчни води Приморско-Китен. Процедурата е за осъществяване на пълен инженеринг – работно проектиране, включително авторски надзор, строителство, доставка и монтаж на технологично оборудване, обучение на експлоатационния персонал, единични, комплексни и технологични изпитвания и пуск на обекта.

Действащата пречиствателна станция за отпадъчни води е изградена през 1980 г., като сегашната реконструкция ще е най-мащабната, правена от създаването на съоръжението. Общият му капацитет ще е 13 500 м3/ден за 55 000 еквивалент жители в активния туристически сезон и 5630 еквивалент жители извън сезона.

Технологичната схема е класическа, предвижда изграждане на изцяло нови стъпала – механично и  биологично, както и обеззаразяване на пречистената вода. Предвид близкото отстояние на станцията до черноморското крайбрежие и високите изисквания към крайните качества на пречистената вода проектът ще включва и допълнително трето технологично стъпало – допречистване чрез коагулация за намаляване концентрациите на замърсителите до следните стойности: БПК5

С реализирането на проекта ще бъдат постигнати следните благоприятни резултати:

  • пречистване на водите в съответствие с действащите стандарти, включително отстраняване на биогенни елементи – азот и фосфор;
  • намаляване на експлоатационните разходи за електроенергия, чрез въвеждане на автоматизирана система за управление – SCADA;
  • намаляване замърсяването на повърхностните водни обекти;
  • подобряване на благоустройствените, хигиенните и екологичните условия на околната територия.

Очаква се строително-монтажните дейности да стартират в края на летния туристически сезон.


ОЩЕ НОВИНИ

яну 25, 2022

„Джи Пи Груп“ АД отличи смел мъж в инициативата Достойните българи

Заместник главният инженер на „Джи Пи Груп“ АД Георги Гигов отличи Момчил Тошков, полицаят, който скочи в ледените води на река Дунав, за да извади млада жена, направила опит да сложи край на животът си, в ежегодното издание на Достойните българи.

Прочети повече
дек 17, 2021

„ДЖИ ПИ ГРУП“ АД С ЧЕТИРИ ОТЛИЧИЯ В СГРАДА НА ГОДИНАТА

„Джи Пи Груп“ АД грабна четири отличия в двадесетото издание на най-престижния конкурс за строителство у нас, Сграда на годината.

Прочети повече
юни 25, 2021

Стартира изграждането на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас

Официалният старт на строителните дейности по изграждане на модерни системи за сигнализация и телекомуникации по жп линията Пловдив-Бургас бе даден от служебния министър Георги Тодоров и генералния директор на НКЖИ инж. Красимир Папукчийски.

Прочети повече