Вашият надежден партньор

Новини

Начало / Медиите за нас / ЗАПАДНАТА ДЪГА НА ОКОЛОВРЪСТНОТО ШОСЕ В СОФИЯ БЕШЕ ОФИЦИАЛНО ОТКРИТА

ЗАПАДНАТА ДЪГА НА ОКОЛОВРЪСТНОТО ШОСЕ В СОФИЯ БЕШЕ ОФИЦИАЛНО ОТКРИТА

IMG_1403s

Премиерът Бойко Борисов, министъра на финансите Владислав Горанов, министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова и на транспорта Ивайло Московски, заедно с председателят на управителния съвет на Агенцията “Пътна инфраструктура” Лазар Лазаров и столичният кмет Йорданка Фандъкова откриха официално втория участък от Западната дъга на Софийския околовръстен път.

Отсечката с дължина 5,5 км започва от моста над р. Какач и свършва при пресичането със Северната скоростна тангента. Регионалният министър Лиляна Павлова поясни, че обектът е много сложен, но въпреки това завършен предсрочно – за 9 месеца, вместо за 2 години, както е било планирано. Главен изпълнител е „Джи Пи Груп“ ООД.

Със Западната дъга и Северната скоростна тангента се осигурява връзка на три магистрали – „Хемус“, „Люлин“ и „Тракия“, и се извежда извън София тежкотоварния транзитен трафик във всички направления от и за Европа и Гърция. Трасето също така е и част от коридора “Ориент/Източно Средиземноморие”, който на територията на България свързва Видин с Кулата.

IMG_1406s DCIM100MEDIADJI_0013.JPG DCIM100MEDIADJI_0053.JPG

13 сеп 2016 | Публикувано от Коментари (0)

Подобни публикации

Напишете коментар

Полетата отбелязани със * са задължителни