Вашият надежден партньор

Новини

Начало / Медиите за нас / ВТУ „ТОДОР КАБЛЕШКОВ“ ИНИЦИИРА ПОДПИСВАНЕ НА МЕМОРАНДУМ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С КИТАЙСКИ ПАРТНЬОРИ

ВТУ „ТОДОР КАБЛЕШКОВ“ ИНИЦИИРА ПОДПИСВАНЕ НА МЕМОРАНДУМ ЗА СЪТРУДНИЧЕСТВО С КИТАЙСКИ ПАРТНЬОРИ

P1530901

На 22 ноември, в конферентната зала на ВТУ „Тодор Каблешков“, бе подписан официален меморандум за сътрудничество в областта на транспортната инфраструктура между ВТУ „Тодор Каблешков“ и Технологичния университет в гр. Нингбо, Китай. На събитието присъстваха официални представители на Секретариата за сътрудничество между Китай и страните от Централна и Източна Европа, държавна структура, базирана в гр. Пекин, Китай. Университет „Тодор Каблешков“ партнира с Технологичния университет в Нингбо от 2013г. като между двете институции е подписан договор за съвместно обучение и двустранен обмен на докторанти и студенти. Членове на делегацията от Китай бяха представители на академичната общност на Технологичния университет в Нингбо, на общинската власт в Нингбо, представители на местния бизнес и професионални организации. Меморандумът за сътрудничество беше подписан от представители на Алианс „Мозъчен тръст“ между Китай и страните от Централна и Източна Европа за транспортна инфраструктура и инвестиции. От българска страна бяха поканени: Стефан Тотев – Изпълнителен директор на GP Group JSC, Висше военноморско училище „Н. Й. Вапцаров“ (гр. Варна), инж. Красимир Папукчийски – генерален директор на ДП „НК Железопътна инфраструктура”, и инж. Валери Василев – главен директор на Държавно предприятие “Транспортно строителство и възстановяване“.

Друга инициатива на академично сътрудничество беше създаването на „Мозъчен тръст“ (Think Tank), специализиран в консултантски услуги в сферата на транспортната инфраструктура.

P1530878 P1530880 P1530917

23 ное 2017 | Публикувано от Коментари (0)

Подобни публикации

Напишете коментар

Полетата отбелязани със * са задължителни