Вашият надежден партньор

Новини

Начало / Предстоящи обекти / Стартира реконструкцията на железопътната линия Реброво-Своге

Стартира реконструкцията на железопътната линия Реброво-Своге

Startira rekonstruktsiyata na zhelezopatnata liniya Rebrovo - Svoge

На 23 юли 2018 г. бе подписан договор за първия железопътен обект на „Джи Пи Груп“ АД, като част от ДЗЗД „Джи Пи Транс“. Проектът е: „Възстановяване на проектната скорост в междугарието Реброво-Своге, Път № 2 от км 24+589 до км 32+573, с дължина 7984 м“ и ще бъде изпълнен в два етапа за период от 4 календарни месеца. Първият етап е проектиране на ЖП трасето и прилежащата му инфраструктура, а последващ етап е същинското изпълнение на строителните и монтажни работи.

Startira rekonstruktsiyata na zhelezopatnata liniya Rebrovo - Svoge

Строителните дейности включват: долно строене (земни изкопни и насипни работи), горно строене (подмяна на релси, скрепления и траверси) и реконструкция на контактна мрежа за участъка от 7984 м. В участъка има 35 бр. водостока и 2 бр. железопътни прелеза, които ще бъдат рехабилитирани. Всички подпорни стени ще бъдат санирани и надзидани за бъдещото повдигане на железния път и възстановяване на проектната скорост по трасето. Предвидено е изграждането на укрепителни елементи и замрежаване на опасните свлачищни скатове по продължение на трасето.

Съществуващият ЖП мост ще бъде рехабилитиран, като ще бъде изградено линейно отводняване, за да се запази устойчивостта и целостта на мостовата конструкция. Ще бъдат изградени нови отводнителни канавки, дренажи и окопи, а съществуващите ще бъдат почистени и профилирани с цел поемане на необходимите количества валежи и повърхностни води над ЖП линията. Ще бъде рехабилитирана цялата система за Сигнализация и телекомуникация, с изграждане на допълнителни шахти и елементи, които да подсигурят безпроблемното й функциониране.

Startira rekonstruktsiyata na zhelezopatnata liniya Rebrovo - Svoge

Модернизацията на трасето включва реконструкция и на спирка „Орлин“, а съществуващата ЖП гара Томпсън, ще бъде реконструирана в ЖП спирка с нови перони и подходи за пешеходците.

Проектът е финансиран от Министерство на транспорта и бюджета на Държавно предприятие „Национална компания железопътна инфраструктура“. Основната му цел е подобряване на безопасността на пътуващите, намаляване негативното въздействие върху околната среда и повишаване мобилността на населението. След реализирането на проекта влаковете ще развиват скорост до 70 км/ч.

Подобни публикации

Напишете коментар

Полетата отбелязани със * са задължителни