Вашият надежден партньор

Новини

Начало / Медиите за нас / СОФИИСКОТО МЕТРО С ДВАДЕСЕТ ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

СОФИИСКОТО МЕТРО С ДВАДЕСЕТ ГОДИШЕН ЮБИЛЕЙ

HMS_8646

Столична община и “Метрополитен” ЕАД отбелязаха 20-годишнината на метрото в София в неделя, 28 януари 2018 г. На този ден през 1998 г. потегля първото влакче на столичната подземна железница по метро-трасе с дължина 6,4 км. и 5 станции. През 2017г. 95 милиона са били пътниците в Софийското метро, а за 20 години с метрото са се возили над 2 милиарда души.

Събитието се състоя в станция Константин Величков, която е част от първия пусков участък на софийското метро. Домакините на тържеството, кметът Йорданка Фандъкова и изп. директор на „Метрополитен” проф. Стоян Братоев, бяха поканили на юбилейното честване представители на: Министерство на транспорта, Столичен общински съвет, Столична община, Областния управител и под-управители, бивши кметове на столицата, строители и граждани. Директорът на столичния метрополитен проф. Стоян Братоев награди с благодарствени грамоти заслужили проектанти, инвеститори и строители участвали в строителството на метрото.

Сред наградените бяха и служители на Джи Пи Груп АД: Димитър Панталеев – Директор строителство, Стефан Чонков и Аксенти Аксентиев – Проектови ръководители и Никол Каназирева-Стоева (ПТО).

HMS_8554 HMS_8691

31 яну 2018 | Публикувано от Коментари (0)

Подобни публикации

Напишете коментар

Полетата отбелязани със * са задължителни