Вашият надежден партньор

Новини

Начало / Предстоящи обекти / ПЪРВА КОПКА НА СПОРТНА ЗАЛА “СОФИЯ ПАРК“ В GARITAGE PARK

ПЪРВА КОПКА НА СПОРТНА ЗАЛА “СОФИЯ ПАРК“ В GARITAGE PARK

Purva kopka na sportna zala Sofia Park v Geritage Park

Министърът на младежта и спорта Красен Кралев посети строежа на новата спортна зала “София Парк”. Тя е част от фаза II от строителството на Garitage Park, който се изпълнява от ДЖИ ПИ ГРУП АД, и ще отговаря на всички изисквания на FIVB за провеждане на мачове на най-високо ниво. Съоръжението ще се използва от волейболния клуб “Левски” с президент Владимир Николов. На събитието присъстваха още вицепрезидентът на Българската федерация по волейбол Любомир Ганев и заместник-кметът на София Дончо Барбалов и др.

Purva kopka na sportna zala Sofia Park v Geritage Park

„Изключително важно е, че сред бизнес и жилищните сгради е намерено място за едно прекрасно спортно съоръжение.“ заяви министър Кралев. “През последните около 10-ина години при правителствата на премиера Бойко Борисов се направи много за спортната инфраструктура в България. Построиха се много зали, и смятам че това е единственият път, за да може спортът да върви напред”, каза Любомир Ганев.

Purva kopka na sportna zala Sofia Park v Geritage Park

Новата спортна зала ще има капацитетът от 1700 зрители и ще отговаря на всички изисквания за провеждане на мачове от Шампионската лига по волейбол. Проектното решение на залата предлага многофункционален спортен комплекс, в който са обособени: спортна зала, тренировъчен блок, зрителска част, паркинг, конферентна зала, пресцентър, микс зона (зона за журналисти и спортисти), кафене и др.

Спортната зала предоставя възможност за практикуване на разнообразни спортове – волейбол, баскетбол, хандбал и футбол на малки врати.

Purva kopka na sportna zala Sofia Park v Geritage Park

Подобни публикации

Напишете коментар

Полетата отбелязани със * са задължителни