Вашият надежден партньор

Новини

Начало / Медиите за нас / КМЕТЪТ НА АСЕНОВГРАД ПРЕДСТАВИ ПРОГРЕСА ПО РЕМОНТА НА ВИК МРЕЖАТА В ГРАДА

КМЕТЪТ НА АСЕНОВГРАД ПРЕДСТАВИ ПРОГРЕСА ПО РЕМОНТА НА ВИК МРЕЖАТА В ГРАДА

IMG_3188

Над 90 процента от водопроводната и канализационна мрежа на Асеновград вече са подновени по проекта за водния цикъл. Това бе огласено на пресконференция, в която участваха ръководството на община Асеновград, представители на екипа за управление на проекта и фирмите изпълнители, в лицето на ДЗЗД „Станимака 2013“, където Джи Пи Груп АД е водещ партньор.

Кметът на община Асеновград д-р Емил Караиванов представи етапите, през които са преминали процедурите по реализирането на най-големия за града екологичен и инфраструктурен проект. „Изпълнението на проекта ще допринесе за намаляване на загубите на питейна вода и подобряване на хигиенните и здравни условия в града, свързване на 100 процента на домакинствата към канализационната мрежа и значително намаляване на замърсителния товар, който се зауства в река Асеница. Пречиствателната станция за отпадни води ще е с капацитет 65 350 жители, като към нея населението ще е свързано на 100 процента”, посочи кметът д-р Караиванов.

Очаква се до есента да бъдат завършени всички строително-ремонтни дейности, а до края на годината да заработи и пречиствателната станция за отпадни води.

IMG_3152

19 мар 2018 | Публикувано от Коментари (0)

Подобни публикации

Напишете коментар

Полетата отбелязани със * са задължителни