Вашият надежден партньор

История

Начало / История

GP GROUP LTD.

Вашият надежден партньор

„Джи Пи Груп“ AД стартира своята дейност през недалечната 2004 г. Започнало като малка компания с тясно специализирана дейност, дружеството бързо набира популярност и се превръща в синоним на качество и отговорност. Днес „Джи Пи Груп“ AД безспорно е утвърдено име в строителния бранш – през 2014 г. фирмата отпразнува своя десетгодишен юбилей.

Компанията е под управлението на четирима собственици, чиято съвместна дейност започва в областта на изграждането и поддръжката на бензиностанции и газстанции на територията на цялата страна – като главен подизпълнител на „Лукойл България“ ЕООД. Благодарение на умелото ръководене на дейността и правилно финансово планиране „Джи Пи Груп“ AД започва да инвестира в оборудване, сграден фонд, складови площи, автопарк и не на последно място в обучение на персонала. Фирмена линия, успешно запазена през последните десет години, и благодарение на която компанията успява да отговори на изискванията и на чуждестранния строителен пазар, реализирайки успешни идеи по ребрандиране и изграждане на бензиностанции на територията на Македония, Сърбия и Хърватия (2009 г.)

Отличните строителни постижения и коректното отношение към поставените срокове дават резултат и на дружеството са възложени още по-отговорни проекти – в периода 2007-2012 г. са цялостно изпълнени жилищните комплекси „Гърдова глава“ и „Мирамонте“, гр. София, както и комплексът „Правец Голф и Спа“, гр. Правец, за който „Джи Пи Груп“ AД получава престижната награда „Сграда на годината“  за 2009 г. в категорията за ваканционни хотели, като времето ще покаже, че това далеч няма да е последното отличие от този калибър. През същата година компанията започва работа на територията на „Петролно-снабдителна база „Илиянци“ в София – проект, завършен няколко години по-късно, поставяйки твърда основа за по-нататъшното израстване на дружеството, доразвивайки компетенциите му в редица аспекти.

Вече доказала се в своите възможности и благодарение на добрия усет към развитието на пазара, за кратко време „Джи Пи Груп“ АД печели редица големи обществени поръчки, сред които завиден успех представлява възлагането на строежа на части от софийското метро – метростанции „Обеля“, „Надежда“, „Бели Дунав“ и „Ломско шосе“ (2010-2012 г.), а в последствие и станциите при софийското летище, в кв. Младост и на бул. „Черни връх“ (2013 г.) Признанието за отлично свършената работа не закъснява – през 2012 г. компанията получава следващото си отличие „Сграда на годината“ за изграждането на „Бели Дунав” и „Надежда”, като наградата е за проект с най-значим принос в развитието на градската среда.

През 2012 г. „Джи Пи Груп“ АД е избрана за главен подизпълнител по изграждането на комплекса за преработка на тежки отпадъци на територията на „Лукойл Нефтохим Бургас“ АД. Амбициозен проект, представляващ не само успешно преодоляно предизвикателство, но и спомогнал за усъвършенстване на редица фирмени политики и технологии на строителство. Възприемането на добри практики не е новост за „Джи Пи Груп“ АД, тъй като компанията е дългогодишен партньор на „Лукойл Нефтохим Бургас“ с няколко вече въведени в експлоатация проекта (2010-2012 г.) – Открита разпределителна уредба, ГРУ 6,3 kV, Стационарна фотоволтаична централа.

Към днешна дата „Джи Пи Груп“ АД има богат опит зад себе си – изграждане и поддръжка на административни сгради, бизнес и жилищни центрове (сред които и сградата на Руската резиденция в София, 2011-2013 г.), хипермаркети (LIDL България, 2011 г.), реконструкция и рехабилитация на пътни настилки, изграждане на водни цикли, пречиствателни станции, спортно-тренировъчни зали (в тази област компанията отново печели приз „Сграда на годината“ за 2013 г. за залата към ПУ „Паисий Хилендарски“).

Доказателство, че дружеството е вече утвърдено име в строителния бранш, на което може да се има доверие, са и множеството благодарствени грамоти и почетни дипломи от различни обществени институции, сред които Министерство на вътрешните работи и Столична община.

Гъвкавото развитие и високото качество на постиженията на „Джи Пи Груп“ АД през всички тези години безспорно са резултат от екипната работна атмосфера в компанията. Възможността да предвиди и отговори адекватно на променящите се условия, нови задачи и насоки на професионално развитие е предимство, което „Джи Пи Груп“ АД успешно съчетава и с поетите обществени ангажимент към спазване на принципите на екологично поведение, социална отговорност и стандарти за качество, ориентирани в полза на своите служители и бъдещи и настоящи клиенти и партньори.