Вашият надежден партньор
Начало / Проекти / Преустройство и реконструкция на терминал „Автогара ЮГ“ и прилежаща територия
20150627_135942 20150627_135840 20150627_135831 20150725_154106

Преустройство и реконструкция на терминал „Автогара ЮГ“ и прилежаща територия

Възложител: община Бургас
Изпълнител: Джи Пи Груп ООД

Преустройството и реконструкцията на терминал „Автогара ЮГ“ и прилежащата му територия е част от проектът за „Интегриран градски транспорт на Бургас”. Инвестициите в модернизацията на градския транспорт предвиждат реконструкция и модернизация на терминал “Автогара Юг”, като основен елемент от въвеждането на бърза автобусна линия и цялостна оптимизация на обществения транспорт в града.

Реконструкцията на Автогара ЮГ включва изграждане на нова сграда на терминала, осигуряване на подходи и спирки за пристигащи и заминаващи автобуси, благоустрояване на околното пространство и осигуряване на достъпна среда за хора със затруднено придвижване.

Новата сграда на терминала е изпълнена като монолитна двуетажна конструкция, като обектът е изпълнен с всички компоненти на съвременните хидро и топлоизолациони ситеми, съответно за покрив,фасади и платформи. Цветовото решение е избрано с респект към двата национални паметника в съседство и включване на новата сграда в цялостното оформление на площада.

Спирките и входната козирка на сградата са изпълнени с метална конструкция, защитена с антикорозионна защита, като покривът им е стъклен, изпълнен със закален слънцезащитен триплекс.

Сградата на терминала включва помещения с различна функционалност, съобразени с новите изисквания за качествена транспортна услуга: чакалня, оборудвана с подходящ брой места за сядане, офиси и устройства за купуване на електронни билети и карти, табла за информация в реално време, павилион и кафетерия, помещения за шофьори и диспечери. Основен акцент е осигуряване на достъпност на средата за хора със затруднена мобилност.