Вашият надежден партньор

Новини

Начало / Медиите за нас / АКАДЕМИЯ ГРАДЪТ ВРЪЧИ СВОИТЕ ГОДИШНИ НАГРАДИ

АКАДЕМИЯ ГРАДЪТ ВРЪЧИ СВОИТЕ ГОДИШНИ НАГРАДИ

PTRIFONOV-2017-1788

Студенти от водещи световни програми по архитектура се включиха в изданието на “Академия ГРАДЪТ” за 2017 г. Наред с участниците от традиционните български учебни заведения като Университет по архитектура строителство и геодезия, Варненски свободен университет, Лесотехническия университет, ВСУ “Любен Каравелов”, Нов български университет, четирите конкурса привлякоха участници от Bartlett School of Architecture – Англия, Delft University of Technology – Холандия, и Politecnico di Milano – Италия.

Втора награда в раздел  “ГРАДЪТ – Градове и градски пространства”: FLOW STADIUM (Виолетка Славова и Алесандра Ди Стефано Грималди, Politecnico di Milano) връчи Владимир Житенски, изп. директор на ДЖИ ПИ ГРУП АД. Награди в конкурса връчиха още Деница Николова – зам.-министър на регионалното развитие, Йоана Христова – зам. кмет на Столичната община по екологията, Нанси Шилър – президент на Фондация “Америка за България”, проф. д-р Асен Балтов – изп. директор на УМБАЛСМ “Н.И. Пирогов”, Левон Хампарцумян – гл. изп. директор на “УниКредит Булбанк”, и други партньори на инициативата. Един от спонсорите на конкурсът е ДЖИ ПИ ГРУП АД.

“Вие сте градски мечтатели, един ден ще превърнете в реалност проектите си за да живеем в уредени и красиви градове. Пожелавам ви да останете и да се развивате в България. Не спирайте да мечтаете и да претворявате идеите си в реални проекти! Пожелавам успех с увереност, че интересът към “Академия Градът” ще нараства!”  се казва в специалното поздравление до участниците в събитието изпратено от Лиляна Павлова, министър на евро председателството на Съвета на ЕС 2018 г.

Архитектурата в света търпи все по-радикално развитие през последните десетилетия, а славата на звездните архитекти прави професията все по-привлекателна за младото поколение.

PTRIFONOV-2017-1533 PTRIFONOV-2017-1865 PTRIFONOV-2017-5975

14 юли 2017 | Публикувано от Коментари (0)

Подобни публикации

Напишете коментар

Полетата отбелязани със * са задължителни